PJ’s Kunst- en Cultuurprijs stopt

Drie jaar achter elkaar hebben wij een prijs uitgereikt aan een persoon of groep die initiatief nam om de kunstzinnige en / of culturele beleving in Boskoop te bevorderen. Aan deze prijs komt een einde. In 2021 kon de prijs niet uitgereikt worden door alle beperkingen rondom Corona. In 2022 zal de stichting haar pijlen richten op alle festiviteiten rondom Boskoop 800. Wellicht dat nog eenmalig de prijs in dat jubileumjaar zal worden uitgereikt. Hierover later mee. 

PJ’s Kunst- en Cultuurprijs 2020 toegekend aan Inizo Boskoop

Op zaterdag, 19 september 2020 vond de feestelijke uitreiking plaats van PJ’s Kunst- en Cultuurprijs 2020. Tijdens de muzikale zaterdag in de bieb van Boskoop werd de prijs door Wethouder Van Zuylen uitgereikt aan Hans Ramp, directeur van Inizo. Het was die week voorpaginanieuws in de Gouwe Koerier.

Inizo is een instelling waar jongeren met autisme worden begeleid naar een volgende stap in hun leven. Inizo is gevestigd op een voormalige kwekerij aan de Halve Raak in Boskoop. Kassen zijn omgebouwd, er is een prachtige binnentuin aangelegd, er zijn leslokalen en ….. er stond nog een kaal podium.

Samen met Stichting Stoom uit Rotterdam kregen we het idee om de jongeren een waar podium te geven. Letterlijk, zodat ook zij kunnen laten zien wat zij kunnen. Het ontbrak nog aan een goede licht- en geluidsinstallatie. Stoom heeft ervoor gezorgd dat de geluidsinstallatie er kwam en onze stichting heeft ervoor gezorgd dat er een goede lichtinstallatie kwam. ‘Zo heeft Boskoop er weer een klein podium bij wat opengesteld kan worden voor iedereen die eens in het spotlicht wil staan’. De jongens van Inizo krijgen zo de mogelijkheid om zich te verdiepen in licht- en geluidstechniek en in de promotie van activiteiten”, aldus hans Ramp, directeur van Inizo. Helaas gooit corona roet in het eten, want optredens zitten er nog even niet in.

IMG_3809

PJ’s Kunst- en Cultuurprijs 2019: muurgedicht gerealiseerd

13bd20d5-cde6-4dba-a094-405cfc84cdbbIn 2019 werden geen inzendingen gedaan voor de prijs. De jury heeft daarom besloten om het over een andere boeg te gooien: de jury gaat zelf op zoek naar uitingen en initiatieven om de prijs uit te reiken. Dit zal vanaf 2020 gaan plaatsvinden. Maar de jury vond ook dat er in 2019 iets moest gebeuren. Daarom is besloten om een passende muurschildering met tekst te laten plaatsen. Dit is inmiddels gerealiseerd op de oostgevel van het pand van Harry en Sylvia aan de Dorpsstraat 4 in Boskoop. We zijn ontzettend blij dat zij hun gevel hiervoor beschikbaar hebben gesteld.

Diana Kölker wint PJ’s Kunst- en Cultuurprijs 2018

In 2018 – voor het eerst- is de prijs uitgereikt aan Diana Kölker, afkomstig uit Boskoop. Zij nam het initiatief om een mini-kunstuitleen te starten in Boskoop. In BuitenRuimte aan het Rijneveld 153 in Boskoop staat een kast waarin kunstwerkjes gelegd kunnen worden. Bezoekers van de kast mogen een kunstwerkje uitnemen, op voorwaarde dat zij er ook weer een kunstwerkje inleggen. Het meegenomen kunstwerk moet gefotografeerd worden op de plek waar het komt te staan. Zet die foto op Instagram met de hashtag #uitboskoop en de kunstenaar kan volgen waar zijn werk blijft.

d0e62e65-b93a-48b7-8e03-982043872e34 (1)

Sandy Clarke, voorzitter van de stichting reikt voor de eerste keer de prijs uit aan Diana Kölker